Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печен шаран на шайби на фурна

Печен шаран на шайби на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k2k6
Печен шаран на шайби на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
16/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Някой ще каже, че е грехота шаранът да се пече, а не да се пържи, но този е толкова вкусен и хрупкав, че бързо ще промените мнението си"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • естрагон - 1 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - за овалване
  • зехтин - за поръсване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът почистваме добре, като отстраняваме люспите и измиваме с вода.

Нарязваме на котлети и поставяме в съд.

Естрагонът смесваме с брашно, солта и черния пипер.

Рибените шайби овалваме в ароматната смес и изтупваме добре.

Изстискваме сока на лимона и го изсипваме върху рибата.

Завиваме с фолио, което предварително сме омазнили, и оставяме да се пече за около 30-35 минути.

След това премахваме фолиото и печем шарана още 15 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: