Начин на приготвяне
Изчистваме си добре шарана от вътрешностите, измиваме и подсушаваме.
Смесваме равни части царевично и пшенично брашно в съд, добавяме малко сол на вкус и разбъркваме добре.
Вземаме тиган с незалепващо покритие и с дебело дъно, за да се поддържа равномерна температура.
Наливаме олио около 1 см и го загряваме на котлона.
Загряването е от значение, затова за да сме сигурни, че е достигната правилната температура преди да сложим рибата, пускаме в тигана парченце хляб.
След като започне да цвърка, значи е готово самото олио.
През това време овалваме рибата в подготвената смес от царевично и пшенично брашно и я поставяме в тигана.
Пържим рибата и от двете страни.
Готовите шайби пържен шаран отцеждаме върху хартия за печене.
Коментари