Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен шаран с царевично брашно

Пържен шаран с царевично брашно

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пържен шаран с царевично брашно1 / 13
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пържен шаран и изстудена бира - е няма такава вкусотия!"

Необходими продукти

  • шаран - около 1.5 кг котлети или парчета
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 брой
  • царевично брашно - 1 ч.ч. или повече, за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво осолете парчетата риба и ги поръсете с пипер и изцеден лимонов сок.

Оставете да престоят така за 30 минути, загрейте мазнина за пържене в дълбок тиган.

Всяко парче риба хубаво се овалва в царевичното брашно, предварително разбъркано с малко сол и черен пипер и се пържи до златисто от двете страни.

Готовият пържен шаран отцеждайте върху решетка, под която има хартия за печене.

Рейтинг

4.7
512
41
32
20
10
Дай твоята оценка: