Начин на приготвяне
Омесваме меко тесто за кифлички като към двата вида брашно добавим затопленото прясно мляко, олиото и разтопената свинска мас. След това добавяме сухата мая, захарта и солта.
Омесваме меко тесто и оставяме да втаса. След като тестото е втасало, разстиламе с точилката кръг и режем на малки триъгълници.
Върху всеки триъгълник поставяме парчета кашкавал на някои, сирене и топено сирене на другите.
След което навиваме триъгълника, ката започваме от широката към тънката част, така че да се получи добре оформена кифличка.
Поставяме солените кифлички върху хартия за печене и намазваме с жълтък. Поръсваме отгоре със сусам и ленено семе по желание.
Печем кифлички с царевично брашно и мас в загрята фурна на 180 градуса.
Да ви е сладко!