Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Толстолоб пане с царевично брашно

Толстолоб пане с царевично брашно

Толстолоб пане с царевично брашно
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Неустоимо вкусна панирана риба, която се приготвя във фурна Бърза и лесна, опитайте я"

Необходими продукти

  • котлети от толстолоб - 6 броя
  • царевично брашно
  • яйца - 3 броя
  • галета
  • сол
  • гарнитура
  • булгур - с маслини и нар (по избор)
  • лимони
  • зеленчуци - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте толстолоба и отцедете котлетите, след което ги подсушете хубаво. Осолете и оставете да се овкусят.

За панировката пригответе три съда. В единия сипете разбитите яйца с малко сол, в другия добавете галетата, а в третия сипете царевичното брашно.

В подходяща тава сложете хартия за печене и леко я намазнете.

Потопете рибните парчета в царевичното брашно, яйцата и накрая в галетата.

Наредете ги в тавата и ги полейте леко със зехтин.

Загрейте фурната и изпечете рибата до готовност - около 30 минути.

Поднесете с гарнитура по ваш избор - лимон, свежи зеленчуци и сварен булгур.

Толстолобът пане с царевично брашно е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: