Ezine.bg»Рецепти»Риба»Маринована Риба»Копърка в буркани

Копърка в буркани

ЗориЗори
Новак
1695415k269
Копърка в буркани
Снимка: Зори
1 / 2
15/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Копърка в буркани, за която имате рецепта и вече може да си я приготвите сами"

Необходими Продукти

  • копърка - 1 килограм, предварително почистена
  • за маринатата
  • вода - 2 литра
  • олио - 500 мл
  • морска сол - 300 грама
  • винен оцет - 300 мл
  • бахар - 10 зърна
  • дафинови листа - 3 - 4 бр.
  • черен пипер - 20 зрънца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си маринатата за рибата, като за целта смесите водата с дафиновите листа, оцета, солта, черния пипер и зърната черен пипер и бахар. Разбъркайте добре.

Измийте добре почистената риба копърка и я накиснете в маринатата за едно денощие, а най-добре - за 48 часа. След това отцедете рибките от маринатата.

Наредете ги плътно в чисти бурканчета, като ги слагате с опашките нагоре - дръжте целта в хоризонтално положение, за да ви е по-лесно.

Между копърките може да сложите по няколко зърна бахар, черен пипер и дафинов лист.

Накрая налейте до горе препърженото олио (с коричка от хляб). Много е важно да няма въздух в бурканите. Заворете се капачки и приберете в хладилника.

Съхранявайте така приготвената маринована риба до месец.

Поднесете като мезе или предястие, гарнирайте с червен лук и свежа салата.

Копърката в буркани е много вкусна.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: