Начин на приготвяне
Лозови листа се измиват и изцеждат.
В дълбока тенджера се приготвя саламурата, като се налива водата, оцета, солта, захарта и подправките - бахар, чер пипер и синапено семе. Слага се на котлона и щом саламурата заври, в нея се пускат навитите на руло и вързани с канап по 20 бр. лозови листа. Изваждат се, щом си променят леко цвета.
Маха се канапа и рулцата с лозови листа се прехвърлят в буркани.
Саламурата се прецежда и се налива в бурканите.
Слагат се капачки на бурканите и се стерилизират за 2-3 минути, щом водата заври, под ключ. Обръщат се с капачките надолу, докато изстинат.
Освен за лозови сарми, лозовите листа в буркани могат да се използват и за вкусни ястия с месо и чорби.
Добър апетит!
Коментари