Начин на приготвяне
Почиствате чушките и ги изпечете. Поставете ги в съд с капак и оставете, докато се охладят. След това ги обелете и смелете.
Почистете морковите и тиквичките. Ако тиквичките са млади, не е необходимо да ги белите. След това ги смелете в блендер или месомелачка.
Настържете доматите.
В голям съд сложете тиквичките, морковите, доматите и чушките. Поставете на котлона и варете около 90 минути, като бъркате в началото периодично, а към края почти непрекъснато.
Щом домашната лютеница достигне желаната гъстота, прибавете всички подправки и чесъна, нарязан на ситно, както и олиото.
Варете още 15-20 минути.
Пригответе си чисти и сухи буркани и ги напълнете. От това количество направих 6 буркан с вместимост 340 мл.
След което стерилизирайте за 15 минути от момента на завиране.
Получи се много вкусна лютеница с тиквички.