Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеници»Лютеница от тиквички

Лютеница от тиквички

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Лютеница от тиквички1 / 2
04/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
270 мин.
"Не бързайте да изпържите всички тиквички, запазете си малко, за да приготвите от тях вкусна лютеница от тиквички!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 кг
  • червени чушки - 4 кг
  • домати - 3 кг
  • моркови - 1 кг или по - малко
  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - скилидки, накълцан, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете, почистете и обелете чушките.

Сварете тиквичките, след което ги отцедете от излишната течност през тензух.

Сварете морковите. Доматите смелете през мелачка, отделяща люспите.

След тях смелете и останалите зеленчуци заедно с тиквичките.

Сложете сместа от всички смлени зеленчуци в съд с широко дъно да ври, докато се сгъсти, като бъркате регулярно.

Към края добавете запърженото олио, сол, захар и накълцан чесън по желание.

Преди да разсипете в бурканчета, объркайте лютеницата с тиквички с накълцан магданоз.

Напълнените и добре затворени бурканчета стерилизирайте за 20-30 минути.

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Един
23.07.2019 16:56
1
кетьо
кетьо
на женъта й се получи. десет буркана затвори,,стават много убави
13.09.2012 17:47
2
Dunka
Dunka
Тиквичките накрая ли се добавят всичките ?
13.02.2012 17:31
2