Начин на приготвяне
Общото количество на зеленчуците е около 2 кг. Не съм дала пропорции на зеленчуците, защото може да сложите повече или по-малко от тези, които харесвате.
Аз сложих половин зелка, средна глава карфиол, 4 моркова, 2 червени чушки половин глава целина и листата.
Нарежете зелето на ситно а карфиола на розички.
Главата целина и морковите настъргах, а листата нарязах на ситно.
Нарежете и чушките.
Сложете всички зеленчуци в голяма тенджера и разбъркайте.
В друга тенджера смесете всички съставки за маринатата и сложете на котлона да заврат.
След това залейте зеленчуците с горещата марината и изчакайте да се охлади напълно.
Туршията с мед за бърза консумация е готова и може да сипете аперитива.
Съхранявайте в затворен съд в хладилник.
Коментари