Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Патладжан - туршия

Патладжан - туршия

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k968957
Патладжан - туршия1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Туршия от патладжан - не минава зима без нея"

Необходими продукти

  • патладжани - 2 кг
  • оцет - 300 мл
  • чесън - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните и ги режем на филийки, поръсваме обилно със сос и оставяме за 12 часа да се отцеди горчилката.

Пържим отцедените патладжани в сгорещеното олио и веднага ги потапяме в оцета за кратко.

Редим резените плътно в буркани като разпределяме между тях нарязани скилики чесън и магданоз, покриваме със същото.

Стерилизираме туршията за 10 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: