Начин на приготвяне
Измити и почистени се нарязват камби на полумесеци, моркови на кръгчета, карфиол на розички, целина и магданоз на ситно.
В голяма тенджера смесваме винен оцет 1 бутилка, вода - чашата е 200 мл, сол, захар и подправките.
Загрява се и бъркаме да се разтопи захарта и солта, сваляме от котлона и добавяме мед, може и на вкус с подправките.
Смесваме в голям съд нарязаните зеленчуци и пълним в буркани до гърлото.
С черпак пълним с топла марина, да покрие зеленчука, и затваряме с капачка.
Нареждаме в голям казан, заливаме със студена вода и варим за 10 минути от завирането на водата.
Изваждам и обръщам туршиите с капачката надолу.
Съхраняваме на хладно за зимата есенната туршия с камби!
Чудесна туршия за една ракия!