Начин на приготвяне
Камбите се почистват и измиват. Редят се в тава и във всяка една камба се слага по 1 ч.л. сол и 1 ч.л. захар и се оставят така за няколко часа.
Зелето се реже и се овкусява със сол. Морковите се настъргват и се добавят към зелето. Ако има нужда добавете сол да доовкусите и добавете олио, объркайте добре и оставете да си поемат от солта зеленчуците.
След като солта и захарта са се разтопили в чушките ги пълним с обърканите зеле и моркови и ги слагаме в тава, която пъхаме във фурната на 200 градуса да се запекат камбите.
След като са се изпекли и омекнали зеленчуците ги редим в буркани, докато са топли. На дъното сме сложили стрък копър, скилидки чесън и зърна черен пипер.
Като напълним бурканите ги доливаме със саламура, приготвена 2 ч.ч. вода, 1 ч.ч. оцет, 1 с.л. захар, 1 с.л. сол всичко това е затоплено на котлона.
Така приготвената туршия камби пълнени със зеле и моркови се заварява за 15 минути и е готова да се консумира през зимата.
Да ви е вкусно!
Коментари