Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Туршия камби пълнени със зеле и моркови

Туршия камби пълнени със зеле и моркови

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2521k1k4003
Туршия камби пълнени със зеле и моркови
Снимка: Геновева
1 / 5
02/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Туршия 2 в 1 ѝ казваме на тази, защото имате и камби, и чудна плънка от зеле и моркови, с която са пълни те"

Необходими Продукти

  • камби - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • зеле - 1/2 малка
  • сол - по 1 ч.л. на камби
  • захар - по 1 ч.л. на камби
  • копър - 2 - 3 стръка
  • чесън - 4 скилидки
  • зърна черен пипер
  • олио - 4 с.л.
  • за саламурата
  • вода - 2 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.ч. ябълков
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се почистват и измиват. Редят се в тава и във всяка една камба се слага по 1 ч.л. сол и 1 ч.л. захар и се оставят така за няколко часа.

Зелето се реже и се овкусява със сол. Морковите се настъргват и се добавят към зелето. Ако има нужда добавете сол да доовкусите и добавете олио, объркайте добре и оставете да си поемат от солта зеленчуците.

След като солта и захарта са се разтопили в чушките ги пълним с обърканите зеле и моркови и ги слагаме в тава, която пъхаме във фурната на 200 градуса да се запекат камбите.

След като са се изпекли и омекнали зеленчуците ги редим в буркани, докато са топли. На дъното сме сложили стрък копър, скилидки чесън и зърна черен пипер.

Като напълним бурканите ги доливаме със саламура, приготвена 2 ч.ч. вода, 1 ч.ч. оцет, 1 с.л. захар, 1 с.л. сол всичко това е затоплено на котлона.

Така приготвената туршия камби пълнени със зеле и моркови се заварява за 15 минути и е готова да се консумира през зимата.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Солта не е ли много ? По чл на камба , отделно на пълнежа....??
28.11.2023 12:13