Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Пълнени камби със зеле

Пълнени камби със зеле

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пълнени камби със зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5 буркана
"Толкова много харесваме тази рецепта, че обикновено свършваме туршията още преди Нова година!"

Необходими продукти

  • камби - 5 кг.
  • зеле - 2кг.
  • моркови - 200 гр.
  • сол - 300 гр.
  • захар - 300 гр.
  • оцет - 750 мл.
  • олио - 200 мл.
  • дафинови листа
  • черен пипер
  • бахар
  • вода - 750 мл.
  • керевиз - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се изчистват добре от вътрешността.

Приготвя се марината от водата, оцета, захарта, солта, дафиновия лест, бахара, част от олиото и черния пипер. Оставя се на котлона да заври. Останалата част от олиото се добавя по малко в процеса на мариноване.

Предварително изчистените камби се потапят във врящата марината за около една минута докато побелеят.

Отделно се нарязват зелето, морковите и кервиза. Добавя се малко сол.

Вече маринованите камби се пълнят със приготвената от зелето смес.

Редят се внимателно в буркани. Може да се допълнят със зеле, ако желаете.

Заливат се с марината. Стерилизират се 5 мин.

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка: