Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени камби по чорбаджийски

Пълнени камби по чорбаджийски

Пълнени камби по чорбаджийски
Снимка: Цвети Хаджипеткова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"И вие ли обичате пълнени чушки колкото нас?"

Необходими продукти

  • камби - 5 бр.
  • ориз - 6 с.л.
  • кайма - 250 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • чубрица - на вкус
  • магданоз - 2 стръка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете нарязаните предварително на ситно лук и морков в дълбок тиган със сгорещена мазнина.

Добавете каймата, ориза и подправките.

Сипете малко водичка и оставете плънката да ври, за да набъбне оризът.

Накрая сложете и нарязания магданоз.

Почистете камбите от вътрешността и ги напълнете със сместа.

Наредете пълнените чушки в тава и сипете вътре почти до половината вода.

Печете ги с фолио за около 60 минути на 250 °C.

Махнете след това фолиото и ги печете още около 20 минути.

По желание може да ги поднесете със сос по избор.

Пълнените камби по чорбаджийски са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: