Начин на приготвяне
По принцип тази мешана туршия са прави в трилитрови буркани, но аз предпочитам да ги правя в малки от 800 мл, когато се отваря един буркан, се изяжда и свършва. Долу-горе от тези зеленчуци излиза около 20-25 компотени буркана.
Почваме с измиване и изчистване на всичките зеленчуци за нашата туршийка, след което ги нарязваме на средни парчета и ги заделяме настрани.
На всички буркани слагаме подправките, които са бахар, черен пипер, дафинов лист, чесън и целина.
Започваме да подреждаме зеленчуците вътре в бурканите, като почнем с малко червени камби, зеле, зелени домати, карфиол и приключваме с морковите може и по средата пак да добавяме от всички.
Като приключим пълненето на всички буркани, според броя им, се прави маринатата.
В моя случай излязоха 23 буркана и аз направих шест дози от маринатата, от която малко ми остана.
След като сме добавили всички съставки за марината в тенджерата, слагаме на котлона, докато кипне всичко.
От горещата марината взимаме с помощта на една чаша и заливаме в бурканите, които ги затваряме веднага, без да чакаме и ги обръщаме. Покриваме с кърпа и така да седят едно денонощие.
Смесената туршия с червени камби е пъстра и хрупкава. Идеално мезе за ракия!