Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Смесена туршия с червени камби

Смесена туршия с червени камби

НалиНали
Копирайтър
1085242662
Смесена туршия с червени камби4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
130 мин.
Порции
23
"Смесена туршия с карфиол и зеле е пъстра и хрупкава. Идеално мезе за ракия!"

Необходими продукти

  • карфиол - 1 бр.
  • зеле - 1 бр.
  • червени камби - 5 кг
  • морков - 2 кг
  • зелени домати - 2 кг
  • Марината за 4 буркана от 800 мл
  • оцет - 400 мл
  • вода - 800 мл
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • [подправки - за 1 буркан]
  • бахар - 4 бр.
  • черен пипер - 4 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • чесън - 4 ск.
  • целина - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

По принцип тази мешана туршия са прави в трилитрови буркани, но аз предпочитам да ги правя в малки от 800 мл, когато се отваря един буркан, се изяжда и свършва. Долу-горе от тези зеленчуци излиза около 20-25 компотени буркана.

Почваме с измиване и изчистване на всичките зеленчуци за нашата туршийка, след което ги нарязваме на средни парчета и ги заделяме настрани.

На всички буркани слагаме подправките, които са бахар, черен пипер, дафинов лист, чесън и целина.

Започваме да подреждаме зеленчуците вътре в бурканите, като почнем с малко червени камби, зеле, зелени домати, карфиол и приключваме с морковите може и по средата пак да добавяме от всички.

Като приключим пълненето на всички буркани, според броя им, се прави маринатата.

В моя случай излязоха 23 буркана и аз направих шест дози от маринатата, от която малко ми остана.

След като сме добавили всички съставки за марината в тенджерата, слагаме на котлона, докато кипне всичко.

От горещата марината взимаме с помощта на една чаша и заливаме в бурканите, които ги затваряме веднага, без да чакаме и ги обръщаме. Покриваме с кърпа и така да седят едно денонощие.

Смесената туршия с червени камби е пъстра и хрупкава. Идеално мезе за ракия!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: