Начин на приготвяне
Количеството на зеленчуците е по ваша преценка, а продуктите за маринатата са за буркан от 800 мл.
Всички зеленчуци трябва да бъдат измити и почистени от дръжки и семенца. Карфиолът се накъсва на розички, а камбите, пиперките и моркова се режат на дребно.
В един голям или няколко по-малки буркана се сипва мед, захар, оцет и сол. Слага се по корен хрян, бахар, черен пипер и чесън. Подреждат се зеленчуците. Отгоре се слага и стрък кервиз.
Бурканите с домашната туршия се затварят и стерилизират за 15 мин.
Обърнете медената туршия в буркани с капачките надолу, съхранявайте на хладно за няколко дни.
Ако искате да хапнете по-бързо от бурканите с туршия, без стерилизация, сложете по 2 ацетизала на буркан.