Начин на приготвяне
Почистете рибата от главата и вътрешностите. Сипете вода и морска сол в тенджера, разбъркайте до разтопяване. Сипете рибата и притиснете с чиния да я покриете. Оставете за 24 часа.
Смесете вода и оцет в еднакви количества. Сипете черен пипер, бахар и дафиновия лист и сложете да заври. Оставете да изстине и полейте чернокопа с маринатата. Притиснете и оставете за 12 часа.
Отцедете. Сипете 2-3 ч.ч. олио в дълбока тенджера и запържете кубче хляб. Оставете да изстине.
Наредете маринованата риба в буркани, залейте с пържената смес с олиото. Затворете и съхранявайте на хладно място.
Чернокопа в буркани за мезе може да хапнете след три дни.