Ezine.bg»Рецепти»Риба»Маринована риба»Чернокоп в буркани за мезе

Чернокоп в буркани за мезе

Чернокоп в буркани за мезе
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3
"Страхотно мезенце е тази рибка в буркани"

Необходими продукти

  • морска сол - 500 г
  • чернокоп - 2 кг
  • черен пипер - 1 пакет на зърна
  • бахар - 6 зърна
  • олио - 500 мл
  • дафинов лист - 4 листа
  • оцет - 1 бутилка ябълков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от главата и вътрешностите. Сипете вода и морска сол в тенджера, разбъркайте до разтопяване. Сипете рибата и притиснете с чиния да я покриете. Оставете за 24 часа.

Смесете вода и оцет в еднакви количества. Сипете черен пипер, бахар и дафиновия лист и сложете да заври. Оставете да изстине и полейте чернокопа с маринатата. Притиснете и оставете за 12 часа.

Отцедете. Сипете 2-3 ч.ч. олио в дълбока тенджера и запържете кубче хляб. Оставете да изстине.

Наредете маринованата риба в буркани, залейте с пържената смес с олиото. Затворете и съхранявайте на хладно място.

Чернокопа в буркани за мезе може да хапнете след три дни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: