Бяло мезе

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Бяло мезе1 / 2
20/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2-3
"Бяло мезе за бяло вино или може да го поднесем и с добре изстудена ракия?"

Необходими Продукти

  • рулца от раци - 250 гр.
  • царевица - сварена 100 гр.
  • кускус - 500 гр.
  • чесън - 3 скилидки
  • майонеза - 250 гр.
  • кисели краставички - 4 бр.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рулцата от раци се сваряват във вряща подсолена вода, отцеждат се и се нарязват на кръгчета. Предварително са сварени кускуса и царевицата. Поставят се в купа и се разбъркват заедно с рулцата и наситнените кисели краставички.

Подготвя се заливка от майонезата, овкусена със счукания чесън, лимоновия сок, сол и черен пипер.

Салатата се залива и разбърква хубаво.

Рейтинг

4.3
56
42
31
21
10
Дай твоята оценка: