Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Целоварки мезе

Целоварки мезе

Целоварки мезе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Целоварките за традиционно ястие от Разложкия край, които са наречени са така, защото цвеклото се вари цяло."

Необходими продукти

  • червено цвекло - 5 глави, сварено или мариновано
  • чесън - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • вино - 1 к.ч. червено
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олиото запържете брашното, счуканите скилидки чесън и червения пипер, добавете виното и бъркайте, докато сосът се сгъсти.

Залейте с получения сос нарязаното на хапки цвекло, оставете го да се охлади за няколко часа, за да поеме аромата на соса.

Сервирайте мезето студено.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: