Начин на приготвяне
Почистете и измийте старателно зеленчуците. Лука настържете на едро ренде, а чушките нарежете на много малки парченца.
В купа сложете каймата и добавете подготвените зеленчуци. Прибавете яйцето и галетата. Наситнете магданоза и го сложете в купата при останалите продукти. Добавете сол на вкус.
Омесете каймата с ръце. Трябва да се смесят хубаво всички съставки за нашите парти кюфтенца. Щом сте готови, я покрийте с фолио и приберете в хладилника за поне час.
След като каймата е готова, с леко навлажнени длани оформете малки топчета. Парти кюфтенцата на фурна трябва да са не по-големи от две хапки.
Поставете сочните кюфтенца в тава, в която предварително сте сложили хартия за печене. Изпечете ги в загрята фурна на 200 градуса за около 40 мин.