Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печен чернокоп с розмарин и риган

Печен чернокоп с розмарин и риган

Печен чернокоп с розмарин и риган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Винаги сме готови за вкусна печена рибка"

Необходими продукти

  • чернокоп - 6 рибки
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • смрадлика - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 щипка
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и я измийте добре.

Нанижете дървени шишчета през главата и през опашката.

Смесете в малка купичка горчицата, соевия сос, лимоновия сок, зехтина, чесъна и подправките.

Намажете рибата с тази смес отвътре и отвън и я сложете в правоъгълна тава.

Печете я до готовност на 200 °C.

Поднесете печената риба с резени лимон и гарнитура по избор.

Печеният чернокоп с розмарин и риган е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: