Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Буркани с мариновани печени камби

Буркани с мариновани печени камби

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k3k6
Буркани с мариновани печени камби
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
12/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Печени камби за зимата - може да си ги хапнете за мезе, на салатка или както ви се иска"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр.
  • камби - 4 кг
  • чесън - 1 глава
  • олио - 1 к.л.
  • захар - 1 к.л.
  • оцет - 1/2 к.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете камбите от семките и ги подредете в голяма тава с отворите нагоре.

Сипете във всяка една камба сол, оцет, олио и захар.

Сложете ги във фурната да се печат, докато сменят цвета си.

Щом печените камби са готови, подредете ги в буркани и им сложете чесън и резен морков.

Слагайте всички продукти в същия ред, докато напълните бурканите. Изсипете отцедения сок от печенето в тях.

Затворете ги още топли и ги обърнете с капачките надолу.

Бурканите с мариновани печени камби са готови за консумация.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: