Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Бабек»Домашен родопски бабек

Домашен родопски бабек

Домашен родопски бабек1 / 2
11/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Общо
150 мин.
Порции
1
"От майстор ще знаете - като родопските специалитети, други няма!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 7 кг крехко от бута, плешката, врата и гърдите
  • карантия - стомахът или пикочния мехур на прасето
  • кимион - 56 г
  • черен пипер - 42 г
  • сол - 175 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на малки кубчета месото, разбъркайте ги със солта и ги сложете за около един ден в наклонена тава, докато се отдели водата, след което добавете кимиона и черния пипер и размесете добре.

Измийте добре стомаха, напълнете го със овкусеното свинско месо, завържете отворите му и поставете готовия бабек в саламура за сланина за 2-3 дни, след което го окачете на високо и проветриво място.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Бабек без червен пипер, дрън, дрън
02.01.2024 22:54
1