Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Апетитки»Лютивка с люти чушлета и чесън

Лютивка с люти чушлета и чесън

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Лютивка с люти чушлета и чесън
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
27/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
100 мин.
"За домашната лютивка винаги ще намерите филийка"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 2 кг
  • чесън - мярка 1 кофичка от кисело мляко
  • сол - 4 с.л
  • захар - 4 с.л.
  • оцет - 700 мл
  • олио - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако чушките са прекалено люти, част от количеството им може да се замени с такива, които не са люти или обикновен пипер.

Опукват се (запичат) леко, след което се почистват от дръжките. Не се белят, но който желае, може да го направи.

Чесънът се обелва, като количеството му е е една кофичка от кисело мляко от 400 г.

Пуканите чушки се смилат заедно с чесъна с месомелачка. Към тях се прибавят солта, захарта, оцета и олиото.

Лютивката се разбърква, след което се разпределя в чисти бурканчета.

Бурканчетата се затварят плътно и се стерилизират за кратко (за капачка).

Лютивката с люти чушлета и чесън е превъзходно допълнение към различни ястия за любителите на пикантния вкус.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: