Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Песто от люти чушлета

Песто от люти чушлета

Песто от люти чушлета
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
10
"За всички почитатели на лютата храна предлагаме тази рецепта за песто с люти чушлета, подходящо както като сос за печено месо, така и за хрупкави брускети"

Необходими продукти

  • чесън - 3 бр. скилидки стар
  • люти чушки - 200 грама
  • магданоз - 1 връзка
  • пресен чесън - 2 стръка
  • зехтин - 2 с.л.
  • олио - около 100 мл
  • сирене - 50 грама
  • копър - малко
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете лютите чушки. Махнете дръжките и ги нарежете (не премахвайте семките).

Отстранете дръжките от копъра и магданоза, добавете ги към лютите чушлета.

Прибавете към сместа нарязаните стар и пресен чесън. Сипете зехтина и олиото пасирайте всичко.

Намачкайте сиренцето и го добавете към сместа, пасирайте отново. Овкусете пестото със сол на вкус.

Поднесете лютото песто като сос за печено месо или върху препечени филийки.

Ако желаете, може да поднесете като дип, украсен с чери домати.

Пестото от люти чушлета е чудно, опитайте го!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: