Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пукани люти чушлета с олио и оцет

Пукани люти чушлета с олио и оцет

Пукани люти чушлета с олио и оцет
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Пуканите люти чушлета придружават всяко ястие, което сервираме на трапезата - и има защо"

Необходими продукти

  • люти чушлета - 300 г
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 3 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лютите чушлета и ги подредете в тавичка, застлана с хартия за печене.

Сложете ги във фурната и ги опукайте. Ако искате, може с дървена лъжица да ги разбърквате. Готовите чушлета извадете и сложете в бурканче или кутия с капак.

В купичка смесете оцета, олиото, солта, захарта и чесъна (или нарязан на много дребно, или пресован чесън).

Разбъркайте добре и залейте пуканите чушлета с приготвената марината.

Оставете пуканите люти чушлета с олио и оцет в хладилника за един ден, като от време на време разклащате буркана.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: