Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Бабините пукани люти чушлета

Бабините пукани люти чушлета

Бабините пукани люти чушлета
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
"Ех тези бабини чушлета, най-вкусните на света са те и не ги даваме за никои други"

Необходими продукти

  • люти чушки - 500 г
  • чесън - 6 скилидки
  • сол
  • ябълков оцет - 6 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лютите чушки се измиват и подсушават. След това с помощта на игла се набождат на няколко места.

Чушките се запичат от двете страни на загрят тиган, плоча или направо на котлона.

Чесънът се счуква или пресова. Слага се в купа заедно с малко сол и се налива олио на струйка при непрекъснато бъркане.

Прибавя се оцетът и сместа отново се разбърква. С нея се заливат пуканите люти чушки.

Ако е необходимо, се добавя още сол и чушките се разбъркват, за да се овкусят.

Сервират се поръсени със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: