Начин на приготвяне
Измийте лютите чушлета, но не премахвайте дръжките - с тях ще ги обръщате много по-лесно при печенето. Подсушете ги и ги изпечете от всички страни на предварително загрят грил тиган или скара.
Печените чушлета прехвърлете в найлоново пликче, за да се задушат и обелят хубаво. Оставете ги да престоят вътре 30-тина минути.
Междувременно пригответе маринатата. За целта сипете ябълковия оцет в дълбока купа. Добавете кафявата захар и солта, разбъркайте до пълно разтваряне на кристалчетата.
Прибавете едро нарязания чесън и скълцания магданоз (заедно с дръжките). Накрая сипете олиото и разбъркайте.
Скъсете дръжките на печените чушки, обелете ги и всяка една чушчица цепнете през средата с нож. Сложете ги в маринатата и разбъркайте внимателно.
Може да консумирайте веднага чушките или да ги приберете в хладилник, където може да ги съхранявате до 1 седмица.
Лютите чушлета магданозлии са страхотна разядка, опитайте ги!