Начин на приготвяне
Чушките е добре да са средни по големина, ако не обичате много люто, а само за разядка може да се срежат чушлета през средата и да се отстранят семките и ципите.
В тиган, загрят на средна степен, се изсипват чушлетата, като се овалват в няколко капки олио. Запържваме, докато се появят черни пукнатини в люспите. Малко преди да ги извадим от тигана, изсипваме една чаена лъжичка захар.
Поставяме ги в съд с капак, за да се задушат. Следва обелването им. Докато се приготвят чушките, подготвяме морковите и лукът. Те се измиват и настъргват на ситно ренде. В дълбок съд нареждаме обелените люти чушлета и овкусяваме с оцет, олио и сол.
Върху тях поставяме настъргания лук и за финал моркови. Чушките се оставят да престоят поне една нощ, за да поемат марината. Декорираме с нарязан магданоз.