Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Печени чушки»Домашни печени люти чушлета

Домашни печени люти чушлета

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Копирайтър
773101801
Домашни печени люти чушлета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Човек и добре да живее все ще му свършат лютите чушлета и е добра тогава да знае бърза и лесна рецепта за направата им"

Необходими продукти

  • люти чушки - 30 бр.
  • моркови - 1 бр
  • лук - 1 глава
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
  • олио
  • оцет
  • магданоз - 1/2 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките е добре да са средни по големина, ако не обичате много люто, а само за разядка може да се срежат чушлета през средата и да се отстранят семките и ципите.

В тиган, загрят на средна степен, се изсипват чушлетата, като се овалват в няколко капки олио. Запържваме, докато се появят черни пукнатини в люспите. Малко преди да ги извадим от тигана, изсипваме една чаена лъжичка захар.

Поставяме ги в съд с капак, за да се задушат. Следва обелването им. Докато се приготвят чушките, подготвяме морковите и лукът. Те се измиват и настъргват на ситно ренде. В дълбок съд нареждаме обелените люти чушлета и овкусяваме с оцет, олио и сол.

Върху тях поставяме настъргания лук и за финал моркови. Чушките се оставят да престоят поне една нощ, за да поемат марината. Декорираме с нарязан магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: