Сос Морней

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Сос Морней1 / 2
10/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
"Ето как да превърнете обикновените макарони или спагети в истински царски обяд"

Необходими Продукти

  • брашно - 30 г
  • масло - 30 г краве
  • прясно мляко - 500 мл
  • кашкавал - 50 г
  • яйца - 1 жълтък
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сос Морней се приготвя като сос бешамел, на който се прибавят ситно настърган кашкавал и жълтък.

Този сос е подходящ за варени яйца, варени риби, някой видове варени зеленчуци, както и макарони.

Рейтинг

4
53
40
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И, ако трябва да се придържаме към оригинала соса се казва:"La Mournei souse" I'ts french. MF
28.04.2018 01:15
Анонимен
Анонимен
Правиш бешамела, и добавяш жълтъците с готварска сметана 4-5 големи суп. лъжици предварително разбити. Добавяш и 1/4 наситнен естрагон пресен. И сглобяваш, след като естрагона биде усвоен от сместта. На нюх е всичко. Ако, не си го готвил... Не му знаеш вкуса. Но винаги имаме някой/я приятел/ка, която ще те ориентира във аромата/вкуса.
28.04.2018 01:11
Петко
Петко
Да бяхте обяснили и как се прави ?
13.02.2014 14:09
4