Ezine.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Марината за свински ребърца на фурна

Марината за свински ребърца на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Марината за свински ребърца на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
07/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
"Ето с каква марината да приготвите и вашите свински ребърца"

Необходими Продукти

  • чесън - 3 скилидки
  • соев сос - 4 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.смлян
  • къри - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 с.л. суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се счукват скилидките чесън, заедно с малко сол, докато станат на каша. Към счукания чесън се прибавят се соевият сос, кетчупът, дижонската горчица, кърито, мащерката, червеният и червеният пипер.

Всички съставки за марината се разбъркват хубаво. Получава се гъста паста, с която се намазват свинските ребърца.

Маринованите ребърца се покриват със свежо фолио и поставят в плик. Оставят се да престоят на хладно в хладилника за няколко часа, след което са готови за термична обработка.

Опитайте и вие марината за свински ребърца на фурна!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: