Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца с медена марината

Свински ребърца с медена марината

редакция:
ЗориЗори
Новак
1715465k
Свински ребърца с медена марината
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Перфектната марината за тези свински ребърца е медената - ще си оближете пръстите."

Необходими продукти

  • свински ребърца - 1 кг
  • мед - 1/2 к.ч.
  • чесън - 3 скилидки
  • соев сос - 1/2 к.ч.
  • оцет - 2 с.л.
  • олио - 50 мл
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете на две и измийте добре свинските ребърца.

Пригответе маринатата за ребрата, смесвайки в купа продуктите за нея - меда, соевия сос, черния и червения пипер, солта, оцета и чесъна.

Намажете ребърцата и ги поставете за денонощие в хладилник. След това подгответе скарата.

Нанесете малко мазнина върху маринованите ребра и ги изпечете от двете страни.

Овкусете със сол и поднесете свинските ребърца с медена марината като допълнение към чаша студено питие.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: