Начин на приготвяне
Смесете мляното говеждо и свинско месо и добавете ситно нарязаната сланина. На 1 кг смес се добавят по 1 с.л. сол и 1 ч.л. равна захар, чубрица, черен пипер и кимион на вкус.
Омесете добре сместа, като от време на време добавяте по 1 с.л. вода. Оставете сместа да почине и да се овкуси за 1 нощ. На другия ден я напълнете в говежди или свински дебели черва. Усуквайте ги през 25-30 см.
Завържете луканките в двата края със здрав конец, надупчете ги с игла, за да излезе въздухът. Окачете ги на сухо и проветриво място. През 2-3 дена ги отънявайте и оформяйте с дебела точилка или бутилка.
След като изсъхнат добре, ги увийте поотделно в хартия. Съхранявайте на хладно.
Коментари
Другата тъпотия е на вкус ...абе аланкооооу вкуса се усеща като е суха тогава ли да добавям или отнемам ае сиктир левак за триене е тая измишльотина
Който се хване да я прави просто да е наясно, че това не е Карловска луканка