Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ребърца»Задушени свински ребърца

Задушени свински ребърца

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Има ястия, които, като ги погледнете, и веднага ви се приисква да си отворите една студена бира"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 г ребърца
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • целина - 2 - 3 листа
  • лук - 2 глави, кромид
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • масло - 40 г краве, нискокалорично
  • дафинови листа - 1 бр.
  • салвия - 5 - 6 листенца, прясна
  • мащерка - 1 щипка
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и почистени моркови нарежете на кръгчета, картофите – също, а лука – на ситно.

Свинските ребърца разрежете на порции, изплакнете ги със студена вода и ги подсушете с домакинска хартия.

Стопете маслото в подходяща тенджера, прибавете счукания чесън, лука и ребърцата и ги изпържете до златисто.

Сипете морковите и картофите, разбъркайте, запържете 3-4 мин., добавете ситно нарязаните салвия и листа от целина и поръсете с мащерката, солта, червения и черния пипер.

Налейте вода, колкото да покрие продуктите, захлупете тенджерата, задушавайте ястието на не много силен огън около ½ час и когато е готово го поднесете, докато е още горещо.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: