Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Сочни свински ребърца с мащерка

Сочни свински ребърца с мащерка

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Копирайтър
773101801
Сочни свински ребърца с мащерка
Снимка: Неделина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • свински ребърца - 800 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските ребърца се измиват добре и след това се подсушават. В йенски съд слагаме месото и го поливаме със студеното прясно мляко.

Овкусяваме от всички страни със сол, след това добавяме черен пипер на вкус и разтриваме, за да разпределим равномерно подправките.

Правим разрези и запечатваме ребрата с мащерка на клонки. Слагаме йенския съд в студена фурна и включваме на 180°С. Изпичаме нашите сочни ребърца.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: