Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Ароматни свински ребърца

Ароматни свински ребърца

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Ароматни свински ребърца
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
16/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свински ребърца - 1 кг
  • сол
  • За маринатата
  • чесън - 2 скилидки
  • соев сос - 2 с.л.
  • кетчуп - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се счукват скилидките чесън на каша. Към тях се прибавят соев сос, кетчуп, прясно изцеден лимонов сок, мед, олио, четен пипер и кимион.

Продуктите се разбъркват добре.

Ребърцата се поръсват със сол и всяко едно се потапя и намазва с маринатата. Накрая всички свински ребърца се оставят в купата, разбъркват се и се покриват с капак или свежо фолио.

Оставят се в хладилника за няколко часа да се мариноват.

След това свинските ребърца се изваждат и пекат на загрята скара или барбекю.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: