Начин на приготвяне
Изберете неголеми картофи, измийте ги, обелете ги и ги нарежете на шайби. В подмазнена тава започнете да редувате картофи, колбас, натрошено сирене до изчерпване на количествата. Между отделните пластове поръсвайте с подправки на вкус.
Разбийте яйцата, брашното и сметаната и сипете сместа върху нареденото в тавата ястие. Леко разклатете тавата, за да се разпредели течността равномерно.
Сложете запеканката с картофи и сметана да се пече в умерено загрята фурна за около 30 минути. Когато е почти готова, поръсете с настърган кашкавал и запечете до апетитен загар.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни вкусни предложения за картофена запеканка като този разкошен овчарски пай или класическата мусака с картофи.
Коментари
Започва като плакия минава през опит за някакъв крем с яйца сметана и брашно а завършва като някакъв вид объркана мусака по гръцки.