Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Запеканки»Запеканка с картофи и сметана

Запеканка с картофи и сметана

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Запеканка с картофи и сметана1 / 2
26/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
7
"Веднъж опитате ли я, тази запеканка ще ви стане любима! Гарантираме"

Необходими Продукти

  • картофи - 1, 5 кг
  • колбас - около 300 г шунка или друг мек колбас
  • сметана - 500 мл течна готварска (може и заквасена)
  • сирене - 150 - 200 г
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • кашкавал - 150 - 200 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете неголеми картофи, измийте ги, обелете ги и ги нарежете на шайби. В подмазнена тава започнете да редувате картофи, колбас, натрошено сирене до изчерпване на количествата. Мeжду отделните пластове поръсвайте с подправки на вкус.

Разбийте яйцата, брашното и сметаната и сипете сместа върху нареденото в тавата ястие. Леко разклатете тавата, за да се разпредели течността равномерно.

Сложете запеканката с картофи и сметана да се пече в умерено загрята фурна за около 30 минути. Когато е почти готова, поръсете с настърган кашкавал и запечете до апетитен загар.

Рейтинг

4.3
528
413
312
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много е постна! Къде са киселите краставички, а брокулите? И това сирене(козе, овче, краве, топено, чедър или пък моцарела)? Малко пояснение няма да е излишно когато пишете рецепта!
13.12.2018 22:14
8
Дидо
Дидо
Рецептата изглежда обещаващо, но все ми е на акъла, че картофите трябва да се поварят малко преди да се сложат във фурната. За 30-40 минути без грам вода ще си останат сурови - от личен опит го знам и съм мъж, да се има на предвид!
14.02.2016 21:22
47
3
1
Покажи всички подкоментари
никнай
никнай
Сирене, сметана, кашкавал!?
Започва като плакия минава през опит за някакъв крем с яйца сметана и брашно а завършва като някакъв вид объркана мусака по гръцки.
29.01.2016 03:54
7
3
Гери
Гери
Аз пък сварих картофите и ги рендосах, олиото замени с масло.много вкусна стана
26.08.2015 19:28
9
4
Doni
Doni
Az pak slojih voda kolkoto da pokrie kartofite i kogato bqha gotovi togava slojih zalivkata.Izlishno e da svarqvate kartofite predvaritelno!
07.05.2015 16:17
8
пспь
пспь
ехо хора„ сварете картофите предварително до полуготовност и тогава се получава рецептата „
28.11.2013 16:05
24
1
radoslaw
radoslaw
кръгли нули сте само да отбележа жени а от готвене не разбирате грам :)
28.11.2013 15:20
8
14
mimi
mimi
рецептата ви е пален провал с това брашно,тутманик с картофи
18.09.2013 19:23
4
3
татко
татко
замириса ми на фалшива мусака
27.08.2013 13:34
1
2
мхм
мхм
Картофите трябва да се запекат до златисто преди заливката.
18.08.2013 13:14
2
рОЛна
рОЛна
Картофите трябват да се сварят преди да се сложат в фурната.
13.06.2013 14:25
19
2