Начин на приготвяне
Обелете и нарежете картофите, поставете ги в намазнена тава и разбъркайте леко с предварително нарязаната на парченца шунка.
Овкусете със сол, черен и бял пипер, малко риган и поръсете накълцан праз.
Полейте още малко олио отгоре и долейте с малко топла вода.
Разбийте предварително сметаната и залейте върху ястието.
Сложете картофената запеканка да се пече за 30 минути в умерено загряна фурна под фолио.
Махнете след това фолиото, добавете настъргания кашкавал по желание и доопечете картофите до приятен загар.
Коментари
Само като прочетох че за подправка се използва бял и черен пипер ми стана ясно че рецептата е писана от лаик и спрях да чета.
Незнам само кой и за какво те е удостоил с титлата "Мастър Шеф" !