Тази запеканка се прави със сварени картофи, шунка, кашкавал и мариновани краставички, лук и 2-3 скл. чесън ?
22.02.2023 15:52
1
Анонимен
За 30 мин. няма как да станат картофите, освен ако не са полу-сварени.
19.09.2018 20:41
2
1
никнай
Няма нищо по-глупаво от това да се правиш на разбиращ а да незнаеш че белият пипер всъщност е обелен черен.
Само като прочетох че за подправка се използва бял и черен пипер ми стана ясно че рецептата е писана от лаик и спрях да чета.
Незнам само кой и за какво те е удостоил с титлата "Мастър Шеф" !
10.02.2016 22:43
3
6
1
Анонимен
Белият и черният пипер произлизат от Piper nigrum - култура, идваща от Индия. За да направят зърна черен пипер, фермерите събират малки плодове от растението, когато са зелени и недостатъчно узрели. След това плодовете се готвят и изсушават, докато външният слой потъмнее и се сбръчка.
Белият пипер се прави от напълно узрели плодове от растението Piper nigrum. Те се накисват във вода и ферментират, за да се отдели вътрешното семе от кожата. Само семето се суши, за да се получат бели зърна черен пипер, и то изглежда много по-бледо от по-често срещания си аналог.
Тези два метода на обработка извличат различни вкусове от плодовете на пипера. Черният пипер е ценен заради своята смела, флорална подправка, докато белият пипер има по-мек, земен вкус. Черният пипер е стандартна съставка в повечето западни кухни, докато белият пипер е популярен в много азиатски кухни като китайска, виетнамска и тайландска. Когато в европейските рецепти се изисква бял пипер, той обикновено е за естетически ефект. Френските готвачи често използват бял пипер в картофено пюре и кремообразни сосове, за да избегнат черни петна в храната си.
Въпреки че белият и черният пипер са различни съставки, в повечето рецепти можете да се размените единия с другия.
06.02.2024 14:21
1
Ина
Заквасената сметана от малките кофички ли е?
09.02.2016 17:54
4
Мартина Вълкова
Направих го и стана страхотно, благодаря за рецептата.
Само като прочетох че за подправка се използва бял и черен пипер ми стана ясно че рецептата е писана от лаик и спрях да чета.
Незнам само кой и за какво те е удостоил с титлата "Мастър Шеф" !
Белият пипер се прави от напълно узрели плодове от растението Piper nigrum. Те се накисват във вода и ферментират, за да се отдели вътрешното семе от кожата. Само семето се суши, за да се получат бели зърна черен пипер, и то изглежда много по-бледо от по-често срещания си аналог.
Тези два метода на обработка извличат различни вкусове от плодовете на пипера. Черният пипер е ценен заради своята смела, флорална подправка, докато белият пипер има по-мек, земен вкус. Черният пипер е стандартна съставка в повечето западни кухни, докато белият пипер е популярен в много азиатски кухни като китайска, виетнамска и тайландска. Когато в европейските рецепти се изисква бял пипер, той обикновено е за естетически ефект. Френските готвачи често използват бял пипер в картофено пюре и кремообразни сосове, за да избегнат черни петна в храната си.
Въпреки че белият и черният пипер са различни съставки, в повечето рецепти можете да се размените единия с другия.