Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пържоли»Свински пържоли в глинен гювеч

Свински пържоли в глинен гювеч

редакция:
Свински пържоли в глинен гювеч
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Майсторите знаят как се приготвят крехки и сочни свински пържоли в гювеч."

Необходими продукти

  • свински пържоли - 6 бр.
  • зелен лук - 3 стръка
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • зехтин - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 к.л. лют
  • черен пипер - 1 к.л.
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • сол
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 250 г
  • червено вино - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се приготвя марината от счуканите скилидки чесън, нарязаният лук, морков, сок от един лимон, лют червен пипер, черен пипер и мащерка.

Пържолите се поръсват със сол и се намазват с маринатата. Оставят се в купата и се оставят да се мариноват за около три часа на хладно.

Лукът, морковът, гъбите се почистват и нарязват на филийки и се поръсват със сол. В глинен гювеч се нареждат ред пържоли, ред зеленчуци.

Накрая се налива червеното вино. Гювечът се похлупва и поставя в студена фурна. Пече се на 200 градуса за около два и половина часа.

Поднасяме готовите свински пържоли в глинен гювеч с червено вино. Наздраве!

Вижте също как да си направите печена свинска плешка или бавно печен свински джолан.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Некадърна рецепта! Не е казано колко чесън. С един морков да се прави и марината и гарнитура. С кой лук се прави маринатата.
27.03.2025 09:59
Анонимен
Анонимен
Супер вкусна и бърза .Благодаря за рецептата
02.07.2024 01:04