Начин на приготвяне
Посолете пържолите, след което ги оваляйте в брашно.
Загрейте олио и запечатайте свинските пържоли и от двете страни. Извадете ги в чиния.
В същата мазнина задушете нарязаните лук, гъби и моркови. Когато се задушат добавете подправките, чесъна и доматеното пюре. Разбъркайте и след малко свалете от огъня.
Намазнете с масло дъното и стените на гювеч.
Сипете половината от задушените зеленчуци, наредете отгоре пържолите. Сипете останалите зеленчуци и налейте 100 мл топла вода.
Похлупете и сложете в студена фурна. Включете на 200 градуса и печете около 30 минути. След това намалете градусите на 160 и продължете печенето за 3 часа.
Свинските пържоли със зеленчуци в гювеч са готови.