Начин на приготвяне
Месото от свински джолан се посолява и се овкусява със унисос, червен пипер и черен пипер. Запържва се в олио, като се върти от всички страни, така че да се запечата и получи коричка.
Лукът, картофите, гъбите и тиквичката се измиват, почистват и се режат на едри парчета. Овкусяват се със сол, червен пипер, зеленчуковата подправка и унисос.
След като сме запечатали месото, го редим в дълбока тава. Изсипваме зеленчуците при месото, след което изсипваме и буркана със зеленчуковия гювеч, в него има чушки, патладжан, домати и други зеленчуци.
Добавяме грах и доматите от консервата, наливаме малко олио, 100 мл бяло вино и покриваме с вода, докато се покрие месото в свинския гювеч. Покриваме с капак или алуминиево фолио и слагаме в студена фурна.
Фурната е включена на 150 градуса и печем около 2 часа под капак. След това махаме капака или фолиото и оставяме още за 1 час да се запече хубаво месото и да се изпари част от соса.
Да ви е сладко с гювеч със свински джолан и зеленчуци!