Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печен свински джолан със зеленчуци

Печен свински джолан със зеленчуци

Даниела РусеваДаниела Русева
Новак
4410695257
Печен свински джолан със зеленчуци
Снимка: Даниела Русева
1 / 2
13/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Биричката изстудена ли е, защото на масата вече ви чака вкусен свински джолан"

Необходими Продукти

  • лук - 2 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • свински джолан - 1 бр. заден
  • сол - 1 ч.л.
  • вино - 150 мл
  • бахар - 6 зърна
  • дафинов лист - 4 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • картофи - 2 бр.
  • магданоз - 5 стръка
  • домати - 1 ч.ч. от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинския джолан и сложете в тенджера под налягане. Сипете вода, добавете бахар, черен пипер, сол, дафинов лист и виното.

Варете около 40 минути след завиране. Запържете моркова и лука в олио, добавете картофите и чесъна.

Сложете джолана в тава по средата, поръсете с червен пипер, намажете олио. Сипете отстрани картофите.

Сипете 2 черпака бульон. Добавете и доматите.

Сложете във фурна на 180 градуса за половин час. Може да облеете печеното свинско със соса от време на време.

Поднесете печения свински джолан със зеленчуци с магданоз по желание.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: