Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Желиран свински джолан

Желиран свински джолан

Желиран свински джолан
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
20/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • желатин
  • яйца - 1 бр. варено
  • кисела краставичка - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се изкисва хубаво и се залива с вода да се покрие.

В тенджера под налягане се сварява за около половин час. Изважда се и като се поохлади, се обезкостява. Накъсва се на дребни парчета.

Бульонът се прецежда. Желатинът се сипва в купичка и се разрежда със 5-6 с.л. от бульона.

Като се разтвори, се прибавя към общия.

В стъклена купа на дъното се подреждат колелцата сварени моркови, киселата краставичка и свареното яйце.

Отгоре върху тях се подрежда накъсаното месо. Залива се с бульона.

По желание бульонът за пачата може да се подправи със пресована скилидка чесън и лимонов сок.

Прибира се аспикът в хладилник за една нощ да се желира.

Преди поднасянежелиран свински джолан се обръща в поднос.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: