Печен Свински Джолан в Плик

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Печен Свински Джолан в Плик
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
21/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр. (1 кг)
  • картофи - 4 бр. средни
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • пресен лук - 1 - 2 стръка
  • бира - 160 мл
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз - 1 - 2 с.л. сушен
  • мащерка - 1 с.л.
  • розмарин - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л. пушен
  • сол - 2 - 3 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • вегета - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте свинския джолан и го сложете в дълбока тенджерка. Залейте с подсолена вода, така че да го покрива. Поставете на умерен огън под капак за около 3 часа.

2. Обелете и нарежете на едро картофите, пресния лук и домата. Скилидките чесън смачкайте с широката част на ножа, без да ги белите от обвивката.

3. В плик за печене сложете всички зеленчуци заедно със зехтина, вегетата, подправките и сол на вкус. Разтърсете хубаво торбичката, за да се размеси всичко.

4. Пъхнете в плика и свинския джолан, залейте вътре с бирата и 2-3 черпака от бульона и отново размесете всичко. Затегнете здраво торбичката и поставете в подходяща тава.

5. Печете на 200 градуса около 50 минути или до хубав златист загар на картофките и месото. Поднесете джолана с картофи, докато е топъл.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: