Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Печен свински джолан с картофи и моркови

Печен свински джолан с картофи и моркови

Печен свински джолан с картофи и моркови
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Печеният свински джолан с картофи и моркови е страхотна идея за вечеря"

Необходими продукти

  • свински джолан - 1 брой
  • картофи - 700 грама
  • чесън - 1 глава
  • мащерка - 1 ч.л.
  • моркови - 2 броя
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън на прах - 1/3 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • червено вино - 150 мл
  • бахар - няколко зърна
  • олио - 6 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа три лъжици олио с черния и червения пипер, ригана, мащерката и чесъна на прах. Посолете джоланите и ги натрийте с ароматната смес.

Прехвърлете ги в купа с капак и ги оставете в хладилник да се мариноват за 3 часа.

След това обелете и нарежете картофите. Прехвърлете ги в гювеча и добавете нарязаните моркови и лук. Прибавете главата чесън, разрязана на две.

Посолете и сипете останалото олио. Отгоре сложете джоланите и налейте малко вино. Пуснете няколко зърна бахар и дафиновите листа.

Похлупете и поставете гювеча в студена фурна. Включете на 220 градуса и печете половин час, след което намалете градусите на 180. Печете до готовност.

Печеният свински джолан с картофи и моркови е много вкусен.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Трябва да го изпробвате, невероятно вкусен джолан!!
05.11.2024 15:32