Начин на приготвяне
Смесете в купа три лъжици олио с черния и червения пипер, ригана, мащерката и чесъна на прах. Посолете джоланите и ги натрийте с ароматната смес.
Прехвърлете ги в купа с капак и ги оставете в хладилник да се мариноват за 3 часа.
След това обелете и нарежете картофите. Прехвърлете ги в гювеча и добавете нарязаните моркови и лук. Прибавете главата чесън, разрязана на две.
Посолете и сипете останалото олио. Отгоре сложете джоланите и налейте малко вино. Пуснете няколко зърна бахар и дафиновите листа.
Похлупете и поставете гювеча в студена фурна. Включете на 220 градуса и печете половин час, след което намалете градусите на 180. Печете до готовност.
Печеният свински джолан с картофи и моркови е много вкусен.
Коментари