Начин на приготвяне
Вземете свинския джолан и го шпиковайте с парчета сланина или бекон. Сложете го да се пържи с 3/4 ч.ч. мазнина, като го обръщате, за да се зачерви равномерно.
След това прибавете морковите, целината, магданозените корени, наситнения лук и задушавайте до омекването им. Налейте 2 ч.ч. гореща вода, пуснете дафиновия лист и зърната черен пипер. Варете месото на умерен огън. Когато е почти готово, прибавете виното.
Извадете месото от чинията и го нарежете на филии с остър нож. Запържете брашното в 2 с.л. мазнина и го разредете със соса от зеленчуците и свинското и оцета.Оставете сосът да ври 5-6 минути, след което полейте с него нарязаното месо.
Поднесете с гарнитура от задушени зеленчуци.